Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Συμφωνία της Υπουργού Παιδείας κας Ν. Κεραμέως και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για “δρομολόγηση” λύσεων που απασχολούν την Εκκλησία


Στην καθιέρωση τακτικών  επαφών  για τη “δρομολόγηση” επίλυσης των ζητημάτων που απασχολούν την Εκκλησία στη βάση ειλικρινούς διαλόγου, συμφώνησαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, στη σημερινή πρώτη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αρχιεπικοπή Αθηνών.
«Από σήμερα ξεκινά η συνεργασία. Υπάρχει κάθε καλή θέληση από πλευρά Πολιτείας η συνεργασία αυτή να είναι γόνιμη, εποικοδομητική και στην βάση μιας ειλικρινούς σχέσης», τόνισε η υπουργός και σημείωσε:   «η πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει άμεσα η επανέναρξη του διαλόγου προκειμένου να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα μεταξύ Πολιτείας - Εκκλησίας πάντοτε με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους».
Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε  πως η επιτροπή διαλόγου είχε ασχοληθεί με επιτυχία στο παρελθόν με τα ζητήματα και «πρέπει να την ενεργοποιήσουμε πάλι κι αν χρειαστεί να την συμπληρώσουμε, γιατί η επιτροπή προλαβαίνει πολλά πράγματα τα οποία πολλές φορές είναι απλά».
Η κ. Κεραμέως απάντησε πως η σχέση θα είναι αδιαμεσολάβητη.
Επεσήμανε, επίσης, ότι «επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των υφιστάμενων μισθολογικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των κληρικών».

ΠΗΓΗ: ESOS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου