Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Πρόσκληση σε έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών και φίλων του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου ΚΑΙΡΟΣ

Θέμα: Πρόσκληση σε έκτακτη Γενική Συνέλευση

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,
Ο Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος «Καιρός-για την αναβάθμιση της θρησκευτικής εκπαίδευσης» καλεί τα μέλη του σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 12:00, στην έδρα του Συνδέσμου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φιλανθρωπικού & Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Σήμαντρο», (οδός Ελευθ. Βενιζέλου 59Α, Χολαργός).
Θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι: «Οι πρόσφατες Αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για το Μάθημα των Θρησκευτικών».
Κατά την περίπτωση μη απαρτίας, καθώς είναι πιθανό, η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί οριστικά την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 12:00, στον ίδιο τόπο και με την ίδια ημερήσια διάταξη.

Σύμφωνα με το Καταστατικό, στη Συνέλευση μπορούν να λάβουν μέρος όλα τα μέλη του Καιρού. Κατά την έναρξη, θα δοθεί δυνατότητα σε όσους συναδέλφους θεολόγους δεν είναι μέλη του Καιρού και επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη.

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,
Ο Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος Καιρόςέχει θέσει ως καταστατικό στόχο  του τον αγώνα για την αναβάθμιση του μαθήματος των Θρησκευτικών. Θεωρούμε ότι για την επίτευξη αυτού του σκοπού χρειάζεται συνεχής προσπάθεια και συσπείρωση όλων.Οι δυσκολίες και οι αντιξοότητες που συνεχώς αναφύονται καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να εντείνουμε τις προσπάθειες για την προάσπιση και την προαγωγή του μαθήματός μας. Με αυτό το πνεύμακαι σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες μας, καλούμε όλους τους θεολόγους να συνδράμουν στον κοινόαγώνα, συμβάλλοντας με ιδέες και προτάσεις, με φρόνηση και με όραμα, με δημοκρατικό διάλογο,«ἐντῷσυνδέσμῳτῆςεἰρήνης» (Εφ. 4, 3).
Το μάθημα των Θρησκευτικών, μετά τις πρόσφατες Αποφάσεις του ΣτΕ και του ΕΔΔΑ, εισέρχεται σε μια κρίσιμη καμπή. Για τον λόγο αυτόν, απευθύνουμε θερμό κάλεσμα προς όλα τα μέλη μας, καθώς επίσης και προς τους/τις θεολόγους που επιθυμούν να εγγραφούν στον «Καιρό», για να συμμετέχουν στη Συνέλευση.
Στη Συνέλευση θα παρευρίσκεται και ο νομικός σύμβουλος του Καιρού κ. Πάνος Νικολόπουλος, ο οποίος θα ενημερώσει για το περιεχόμενο των ανωτέρω αποφάσεων και για τη σημασία τους.
Με αγωνιστικούς και συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Χρήστος Καρακόλης
Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.

Γεώργιος Καπετανάκης
Δρ Θεολογίας





ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Η Συνέλευση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φιλανθρωπικού & Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Σήμαντρο», (οδός Ελευθ. Βενιζέλου 59Α, Χολαργός).
Όσοι έρχεστε από την επαρχία (Πάτρα, Λάρισα, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη) σιδηροδρομικώς, θα πάρετε το ΜΕΤΡΟ από τον Σταθμό Λαρίσης, θα αλλάξετε συρμό στο Σύνταγμα, θα πάρετε αυτό που πάει προς αεροδρόμιο και θα αποβιβαστείτε στον σταθμό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ». Επί της Λ. Μεσογείων-ακριβώς έξω από τον σταθμό(ρεύμα ανόδου)-υπάρχει στάση αστικών. Η στάση επιβίβασης είναι η 1ηΧολαργού και ηστάση αποβίβασης είναι η 3η Χολαργού. (Ο πρώτος κάθετος που συναντάμε είναι η οδός Υμηττού, την ανεβαίνουμε, διασχίζουμε μια κυκλική πλατεία, συναντάμε την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου και στρίβουμε αριστερά. Στα 30 μέτρα βρίσκεται το «Σήμαντρο».
Εάν έρχεστε από το αεροδρόμιο, μπορείτε πάρετε το ΜΕΤΡΟ και να αποβιβαστείτε στον σταθμό «ΧΟΛΑΡΓΟΣ», από τον οποίο το «Σήμαντρο» ναι περίπου 10 λεπτά με τα πόδια, μέσω της οδού Βεντούρη(άνοδος και 3η κάθετος δεξιά είναι η Ελ. Βενιζέλου. Στο 59Α βρίσκεται το ΣΗΜΑΝΤΡΟ)
Όσοι τυχόν έρχεστε με δικό σας αυτοκίνητο είτε από εθνική Αθηνών –Κορίνθου, είτε από εθνική Λαμίας, μπαίνετε στην Αττική οδό και μετά την έξοδο της «Λ. Πεντέλης» μπαίνετε σε σήραγγα (έξοδος Δουκ. Πλακεντίας) οδηγώντας  μόνιμα στο άκρο δεξιό ρεύμα της σήραγγας, ώστε βγαίνοντας από αυτήν ΠΡΟΣΟΧΗ!  να μπείτε  στην Περιφερειακή Υμηττού. Βγαίνετε από αυτήν στην έξοδο Παπάγου(Αναστάσεως), δεξιά, όλο ευθεία & στα δεύτερα φανάρια, στρίβετε δεξιά και στον τρίτο κάθετο (οδός Υμηττού) στρίβετε αριστερά και κατεβαίνετε, συναντώντας χαμηλά την οδό Ελευθ. Βενιζέλου, στρίβετε δεξιά και συναντάτε στο αριστερό σας χέρι το «Σήμαντρο».

*Το κτήριο διαθέτει χώρο στην πιλοτή για στάθμευση περιορισμένου αριθμού οχημάτων.
Τηλέφωνα επικοινωνίας για πληροφορίες
-      Γ. Παπαδόπουλος κινητό 6934574209
-      Τηλέφωνο «Σημάντρου» 2106527611 (για την ημέρα της συνάντησης)
Καλή αντάμωση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου