Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Η Εκκλησία της Ελλάδος για τους επερχόμενους διορισμούς εκπαιδευτκών


Δημοσιεύουμε επιστολή της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, η οποία κοινοποιείται στον Πανελλήνιο Θεολογικό Σύνδεσμο “ΚΑΙΡΟΣ”, με θέμα την έγκαιρη πρόσληψη αναπληρωτών θεολόγων εκπαιδευτικών, την γ΄ ανάθεση του μαθήματος και την ανάγκη έγκαιρου διορισμού μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη των υπαρχόντων κενών θεολόγων στην εκπαίδευση. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικαλείται ανακοίνωση-επιστολή που είχε παραλάβει από τον Πανελλήνιο Θεολογικό Σύνδεσμο ‘ΚΑΙΡΟΣ” για τα θέματα αυτά (53/16-03-2021).
 

Δείτε την επιστολή.




Ο Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος “ΚΑΙΡΟΣ”, αγωνιζόμενος συνεχώς για την αναβάθμιση της θρησκευτικής εκπαίδευσης στο δημόσιο σχολείο, έχει ασχοληθεί επανειλημμένα με τα ζητήματα της έγκαιρης πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών, της κατάργησης της γ΄ ανάθεσης του μαθήματος σε άλλες ειδικότητες, την κάλυψη όλων των κενών με πρόσληψη μόνιμων θεολόγων εκπαιδευτικών, την συμπερίληψη ικανού αριθμού θεολόγων εκπαιδευτικών στους σχεδιαζόμενους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών ύστερα από μια μακρά περίοδο μη προσλήψεων. Για τα θέματα αυτά, κατά το τρέχον σχολικό έτος, έχει προβεί στις παρακάτω ενέργειες:  

 

α) Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως (12-08-2020).

β) Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως (28-08-2020).

γ) Επιστολή προς την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ζέττα Μακρή, (8-01-2021).

γ) Ανακοίνωση-Επιστολή προς την ηγεσία Υπουργείου Παιδείας (16-03-2021). 

δ) Επίσκεψη του Δ.Σ. στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών στις 2/04/2021, για την οποία είχαμε εκδώσει σύντομη ανακοίνωση, όπου τέθηκε το θέμα των αναπληρωτών και των διορισμών  [Βλ. http://eduthriskeftika.blogspot.com/2021/04/blog-post.html ].

ε) Επιστολή προς τον νέο Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κ. Αλέξανδρο Κόπτση (7-04-2021).

στ) Το ζήτημα των διορισμών απασχόλησε και την Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου στις 17/04/2021, κατά την οποία συγκροτήθηκε ειδική ομάδα εργασίας για τα θέματα αδιόριστων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου