Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Χαιρετισμός του Προέδρου του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου «ΚΑΙΡΟΣ»

Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και επιτακτικότερα καταγράφεται η ανάγκη για την παρουσία στο διαδίκτυο ενός ιστολογίου το οποίο να επικεντρώνεται στο μάθημα των Θρησκευτικών. Ειδικότερα, ενός δυναμικού και διαδραστικού διαδικτυακού χώρου ο οποίος:
  • θα παρέχει έγκυρη ενημέρωση γύρω από το μάθημα των Θρησκευτικών,
  • θα συζητά επίκαιρες διαστάσεις και προοπτικές της θρησκευτικής εκπαίδευσης στο σύγχρονο σχολείο,
  • θα βασίζεται στις εμπειρίες, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών του μαθήματος σε όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης,
  • θα αποτελεί ένα γόνιμο και οικείο βήμα διαλόγου για όλους τους εκπαιδευτικούς του μαθήματος, που έχουν κοινό όραμα για την αναβάθμιση της θρησκευτικής εκπαίδευσης στον τόπο μας, 
  • θα προσανατολίζεται προς μια σύγχρονη θρησκευτική εκπαίδευση, η οποία θα είναι παιδαγωγικά και θεολογικά τεκμηριωμένη, κοινωνικά ευαίσθητη, δημοκρατική και διαλεγόμενη, καθώς επίσης ανοικτή απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις.
Οι παραπάνω διαπιστώσεις αποτελούν κοινό προβληματισμό στην εκπαιδευτική θεολογική κοινότητα, τους συνεργάτες και τους φίλους εκπαιδευτικούς του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου «ΚΑΙΡΟΣ». Κάπως έτσι, γεννήθηκε η ιδέα και η απόφαση για τη δημιουργία της «Θρησκευτικής Εκπαίδευσης».
Για τη δημιουργία του ιστολογίου δούλεψαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Τύπου του «ΚΑΙΡΟΥ», τα οποία ανέλαβαν και τη διαχείρισή του. Βασική επιδίωξή μας είναι η «Θρησκευτική Εκπαίδευση» να αποτελέσει φιλόξενο βήμα ενημέρωσης, διαλόγου και προβληματισμού γύρω από το μάθημα των Θρησκευτικών για τους εκπαιδευτικούς του μαθήματος και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.    
Ο Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος «ΚΑΙΡΟΣ» καλεί τα μέλη, τους συνεργάτες και τους φίλους του, καθώς επίσης όλους τους εκπαιδευτικούς τους μαθήματος, θεολόγους και δασκάλους, να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια, συμβάλλοντας με σύντομες, πρωτότυπες και σχετικές με το κεντρικό θέμα του ιστολογίου δημοσιεύσεις, οι οποίες μπορεί να είναι ειδήσεις και ενημερώσεις γύρω από το μάθημα των Θρησκευτικών, παιδαγωγικές και διδακτικές προτάσεις, ρεπορτάζ από τη σχολική, την εκπαιδευτική και τη θεολογική επικαιρότητα, απόψεις και σχόλια εκπαιδευτικού, θεολογικού και εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος και κάθε άλλο σχετικό θέμα. 
Με ιδιαίτερη χαρά, λοιπόν, υποδεχόμαστε τη «Θρησκευτική Εκπαίδευση», με την ευχή να είναι καλοτάξιδη στο ψηφιακό ταξίδι της!
Ευχόμαστε να διευρυνθεί και να αποτελέσει έναν ποιοτικό χώρο ανταλλαγής ιδεών και προβληματισμού και με τη στήριξη όλων να συμβάλλει στον διάλογο για την αναβάθμιση των Θρησκευτικών. 
Με πολλά συγχαρητήρια στους δημιουργούς του ιστολογίου, ευχόμαστε σε όλους τους ψηφιακούς επισκέπτες ευχάριστη και δημιουργική πλοήγηση!

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου «ΚΑΙΡΟΣ»
 Χρήστος Καρακόλης
Αναπληρωτής Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου