Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Πιστοποίηση Εκπαιδευτικών σε ΤΠΕ: Προκήρυξη Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού

Στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ψηφιακών τεχνολογιών στη διδακτική πράξη (Επιμόρφωση Β’ επιπέδου ΤΠΕ)» του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2014-2020, προβλέπεται σε πανελλαδικό επίπεδο, η διενέργεια εξετάσεων πιστοποίησης εκπαιδευτικών σε Τ.Π.Ε. και συγκεκριμένα, σε γνώσεις και δεξιότητες Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε., Β2 επιπέδου Τ.Π.Ε. και Α’ επιπέδου Τ.Π.Ε.

Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων – «Διόφαντος» (Ι.Τ.Υ.Ε.-«Διόφαντος»), δικαιούχος φορέας της παραπάνω Πράξης, προκηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχων στις γεωγραφικές περιφέρειες: Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου, Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Νοτίου Αιγαίου.
Οι Ανάδοχοι θα είναι φορείς ή ενώσεις φορέων με αντικείμενο απασχόλησης την παροχή υπηρεσιών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, και θα αναλάβουν τη διεξαγωγή των εξετάσεων πιστοποίησης. Για το σκοπό αυτό, θα αξιοποιηθούν δομές τους, ως Κέντρα Πιστοποίησης (ΚΕΠΙΣ), που θα διαθέτουν αίθουσες και υπολογιστικό εξοπλισμό με κατάλληλες προδιαγραφές, καθώς και ανθρώπινο δυναμικό υποστήριξης (Επόπτες, Τεχνικούς Υπευθύνους, Επιτηρητές) με κατάλληλα προσόντα.
Ο διαγωνισμός υποδιαιρείται σε τμήματα, ανά γεωγραφική - διοικητική περιφέρεια της χώρας και θα διενεργηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.), μέσω της Διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ως άνω συστήματος, όπου διατίθενται και όλα τα έγγραφα του διαγωνισμού (Α.Α. Διαγωνισμού στο Ε.Σ.Η.Δ.Η.Σ.: 89900).
Στο τεύχος προκήρυξης που είναι επίσης διαθέσιμο εδώ, περιέχονται όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία διενέργειας, τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου