Σάββατο 22 Μαΐου 2021

4η Συνάντηση Θεολόγων του Πανελληνίου Θεολογικού Συνδέσμου «ΚΑΙΡΟΣ» - 1η μέρα (βίντεο)


Η 4η Συνάντηση Θεολόγων του Πανελληνίου Θεολογικού Συνδέσμου «ΚΑΙΡΟΣ», με τη συνεργασία του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ., με θέμα «Οι άλλες Γλώσσες του Θεού. Ο διάλογος της Θεολογίας με την Τέχνη», ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μας προσέφερε πολλά ερεθίσματα, γνώσεις και δεξιότητες, με σκοπό τη δημιουργική εφαρμογή τους στις τάξεις των σχολείων.

Οι ομιλίες της πρώτης απογευματινής συνεδρίας, την Παρασκευή 14 Μαΐου, ανέδειξαν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη συνεχή ανατροφοδότηση της θεολογίας από την τέχνη διά μέσου ποικίλων διαδρομών: θεολογικών, λογοτεχνικών και ποιητικών, κοινωνικών και εκπαιδευτικών.

Με έκπληξη και τέρψη γνωρίσαμε θεολογικές αναφορές και ερμηνείες θεολογικών πηγών αλλά και θύραθεν προτάσεων: Georges Bernanos, Georges Bataille, Oscar Wilde, Tennessee Williams, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Τάκης Παπατσώνης, Νίκος-Γαβριήλ Πεντζίκης, Γιώργος Σεφέρης, Αντώνης Σαμαράκης, Μανώλης Αναγνωστάκης και Τάσος Λειβαδίτης, είναι ορισμένοι μόνον από αυτούς που εμπλούτισαν τη σκέψη μας, καθώς αναζητούν τρόπους βίωσης της ιερότητας, του ελέους και της χάριτος, της ανάμνησης και της φανέρωσης του ιερού, της επίγειας και της ουράνιας Ιερουσαλήμ, της θυσίας ως προσφοράς στον άλλο. 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εισηγήσεις στο ακόλουθο βίντεο. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου