Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΚΑΙΡΟΥ – Ανασύνθεση του Δ.Σ.

 


Τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου συνεδρίασε εξ αποστάσεως το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου «Καιρός», μέσω διαδικτυακής εφαρμογής τηλεδιάσκεψης, με τα παρακάτω θέματα:

1. Αντικατάσταση του παραιτηθέντος από το Δ.Σ. Χριστόφορου Παπασωτηρόπουλου.

2. Εισήγηση πρότασης για την υλοποίηση εκδήλωσης διαλόγου με θέμα «Το μάθημα των Θρησκευτικών στο δημόσιο σχολείο σήμερα».

3. Απολογισμός 5ης Πανελλήνιας Συνάντησης Θεολόγων.

4. Οικονομικός Απολογισμός.

5. Εκλογή νέου Ειδικού Γραμματέα.

6. Διάφορα.

Ύστερα από την παραίτηση του Ειδικού Γραμματέα του Δ.Σ. Χριστόφορου Παπασωτηρόπουλου και τη μη αποδοχή της θέσης του μέλους του Δ.Σ. από τους πλειοψηφήσαντες κατά τις αρχαιρεσίες του Συνδέσμου στις 3 Οκτωβρίου 2021 Γιώργο Μάλφα και Παρασκευή Ρέντζη, τη θέση κατέλαβε ο τρίτος επιλαχών Σωκράτης Βασιόπουλος.

Στη συνέχεια, το Δ.Σ. συζήτησε σχέδιο πρότασης για την πραγματοποίηση εκδήλωσης διαλόγου, στην Αθήνα, με θέμα «Το μάθημα των Θρησκευτικών στο δημόσιο σχολείο σήμερα». Η σχεδιαζόμενη εκδήλωση θα περιλαμβάνει εισαγωγική διάλεξη με θέμα «Η Ορθοδοξία στον σύγχρονο κόσμο» και θεματικές τράπεζες λόγου, οι οποίες θα επικεντρωθούν σε ζητήματα που αφορούν στην προοπτική του μαθήματος στο δημόσιο σχολείο ειδικά μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Κατά τη συνεδρίαση έγινε συζήτηση για τον γενικό απολογισμό και τον οικονομικό απολογισμό της 5ης Πανελλήνιας Συνάντησης Θεολόγων. Όλοι και όλες οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στην οργανωτική επιτυχία, στις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις/εργαστήρια, στη γόνιμη συζήτηση και στα θετικά αποτελέσματα της εκδήλωσης. Ταυτόχρονα, έγινε ανταλλαγή απόψεων και υποβλήθηκαν βελτιωτικές προτάσεις για να ληφθούν υπόψη στις επόμενες διοργανώσεις.

Ακολούθησε η διαδικασία εκλογής νέου Ειδικού Γραμματέα, στη θέση του παραιτηθέντος Χριστόφορου Παπασωτηρόπουλου. Το Δ.Σ. ψήφισε ομόφωνα τον Γιώργο Τζίνο ως Ειδικό Γραμματέα του Δ.Σ. με αρμοδιότητα να συμβάλει στη γραμματειακή υποστήριξη και πρωτίστως στη διεκπεραίωση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του Συνδέσμου.

Μετά την ψηφοφορία η σύνθεση του Δ.Σ. διαμορφώνεται ως εξής:


1. Πρόεδρος: Καρακόλης Χρήστος

2. Αντιπρόεδρος: Ζιάκα Αγγελική

3. Γενικός Γραμματέας: Στριλιγκάς Γεώργιος

4. Ειδικός Γραμματέας: Τζίνος Γεώργιος

5. Ταμίας: Τσιρέβελος Νικόλαος

6. Μέλος: Αρβανίτης Χριστόφορος

7. Μέλος: Αρσενάκης Αρσένης

8. Μέλος: Γκίτση Αναστασία

9. Μέλος: Βασιόπουλος Σωκράτης


Τέλος, το Δ.Σ. συζήτησε το ζήτημα της προετοιμασίας ανακοίνωσης του ΚΑΙΡΟΥ σχετικά με τις εξελίξεις στο Μάθημα των Θρησκευτικών, μετά την πρόσφατη Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το ζήτημα της χορήγησης της απαλλαγής.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χρήστος Καρακόλης                                                             Γεώργιος Στριλιγκάς

Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.                                                            Συντονιστής Ε.Ε. ΠΕ01

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου