Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

Πρόσκληση συμμετοχής σε Ομάδες Συζήτησης ή Επιμόρφωσης


Αξιότιμα Μέλη του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου «ΚΑΙΡΟΣ»

Αγαπητές, αγαπητοί συνάδελφοι

Ευχόμαστε το νέο έτος να είναι ειρηνικό, γεμάτο αισιοδοξία και δημιουργικότητα.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη λειτουργίας Ομάδων Συζήτησης ή Επιμόρφωσης, όπως συζητήσαμε στις δύο πρόσφατες Γενικές Συνελεύσεις μας. Με την παραπάνω δράση, στοχεύουμε να εμπλουτίσουμε την ενασχόλησή μας με το μάθημα των Θρησκευτικών αλλά και να διευκολύνουμε και να προωθήσουμε τη συνεργασία και τον διάλογο μεταξύ των Μελών, των φίλων και των συνεργατών του Συνδέσμου, σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ειδικότερα, στοχεύουμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για ανταλλαγή εμπειριών, απόψεων και προτάσεων, αλλά και να βοηθήσουμε να καλυφθούν στο μέτρο του δυνατού επιμορφωτικά ενδιαφέροντα ή ανάγκες, αξιοποιώντας το εξαίρετο δυναμικό των Μελών του Συνδέσμου μας.  

Η θεματολογία των Ομάδων Συζήτησης είναι ανοικτή και μπορεί να περιλαμβάνει θέματα θεολογικά, παιδαγωγικά ή θέματα διδακτικής του μαθήματος των Θρησκευτικών, θέματα από τον χώρο των κοινωνικών επιστημών ή της επικαιρότητας, προτάσεις λειτουργίας ή δράσης του «ΚΑΙΡΟΥ» κ.ά. Επιπρόσθετα, μπορεί να είναι ευέλικτη, δηλαδή να συνδιαμορφώνεται από τα μέλη κάθε Ομάδας σε συνεργασία με τον/την συντονιστή/στριά της.

Ο τρόπος λειτουργίας (δια ζώσης ή εξ αποστάσεως συνεργασία, προτεινόμενος αριθμός συναντήσεων, περιοδικότητα, όριο αριθμού συμμετεχόντων, κλπ.) είναι ανοικτός, υπό την κρίση του/της κάθε συντονιστή/στριας και των μελών κάθε Ομάδας. Ενδεικτικά, εάν μία Ομάδα Συζήτησης απευθύνεται αποκλειστικά προς τα Μέλη ενός Τοπικού Παραρτήματος, η Ομάδα μπορεί να λειτουργήσει και δια ζώσης, εάν αυτό είναι εφικτό ή επιθυμητό.

Η συμμετοχή στις Ομάδες είναι ελεύθερη και μπορούν να συμμετέχουν σε αυτές Μέλη, φίλοι, συνεργάτες του «ΚΑΙΡΟΥ», καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος/η εκπαιδευτικός του μαθήματος των Θρησκευτικών, ανεξάρτητα από βαθμίδα εκπαίδευσης. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να συμμετέχουν σε πολλές Ομάδες, εφόσον το επιθυμούν.

Κάθε Ομάδα λειτουργεί με την ευθύνη ενός/μίας συντονιστή/στριας. Συντονιστής/στρια αναλαμβάνει εκείνος/η που θα προτείνει τη σύσταση της Ομάδας και τους όρους λειτουργίας της.

Η σύσταση και η λειτουργία των Ομάδων τελεί υπό τη γενική εποπτεία και με τη συνεργασία του Διοικητικού Συμβουλίου.

Διαδικασία σύστασης μίας Ομάδας – Δηλώσεις συμμετοχής

1.       Ο/η ενδιαφερόμενος/η να συντονίσει ή να εμψυχώσει μία Ομάδα Συζήτησης ή Επιμόρφωσης γράφει τα στοιχεία του και την πρότασή του στο συνημμένο συνεργατικό έγγραφο. Στο σχετικό πλαίσιο, συμπληρώνει πολύ συνοπτικά (έως 50 λέξεις) το θέμα ή τον στόχο της Ομάδας και, εάν είναι αναγκαίο, τις βασικές προϋποθέσεις λειτουργίας της, π.χ. αριθμός θέσεων, περιοδικότητα, τρόπος επικοινωνίας, ημερομηνία έναρξης κλπ. Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν από τον/την συντονιστή/στρια, μέσω email, απευθείας στους/τις συμμετέχοντες/ουσες.

2.       Οι ενδιαφερόμενοι/ες να συμμετέχουν σε μία Ομάδα Συζήτησης ή Επιμόρφωσης γράφουν τα στοιχεία τους (όνομα, επώνυμο, email) στον χώρο «Δηλώσεις συμμετοχής», χωρίς σχόλια ή παρατηρήσεις. Εάν υπάρχει οποιαδήποτε απορία, σχόλιο ή πρόταση μπορούν να απευθύνονται, μέσω email, απευθείας στον/στην συντονιστή/στρια.

Η δήλωση συμμετοχής προκρίναμε να γίνεται σε ένα συνεργατικό έγγραφο, ώστε η διαδικασία να είναι ανοικτή, ευέλικτη και διαφανής, και όχι μέσω μίας κλειστής ηλεκτρονικής φόρμας. Αυτό εξασφαλίζει και τη δυναμικότητα της διαδικασίας, καθότι η ίδρυση μίας νέας Ομάδας μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του έτους. Παρομοίως, η εγγραφή νέων μελών μπορεί να γίνει οποτεδήποτε, εκτός εάν έχει οριστεί διαφορετικά κατά την έναρξη λειτουργίας της Ομάδας. Για τον λόγο αυτόν, θεωρούμε χρήσιμο να ενημερώνεστε τακτικά από το συνημμένο συνεργατικό έγγραφο, το οποίο θα βρείτε στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση, για την έναρξη λειτουργίας τυχόν νέων Ομάδων.

Εφιστούμε την προσοχή κατά τη δήλωση εγγραφής, ώστε κάθε ενδιαφερόμενος/η να περιορίζεται αποκλειστικά στην αναγραφή των απαραίτητων στοιχείων, λόγω του ότι όλοι/ες όσοι/ες έχουν πρόσβαση στο έγγραφο έχουν και τη δυνατότητα να το τροποποιήσουν σε οποιοδήποτε σημείο.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και συμμετοχής

Το Διοικητικό Συμβούλιο απευθύνει πρόσκληση προς τα Μέλη, τους φίλους και τους συνεργάτες του «ΚΑΙΡΟΥ» που επιθυμούν:

α) να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να υποβάλλουν την πρότασή τους για τη σύσταση της Ομάδας, την οποία επιθυμούν να συντονίσουν, ή/και

β) να δηλώσουν συμμετοχή στις Ομάδες οι οποίες θα συσταθούν, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους. 

Οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται διαδικτυακά στη διεύθυνση που έχει αποσταλεί στα Μέλη του «ΚΑΙΡΟΥ» μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Εάν δεν έχετε παραλάβει τη σχετική διαδικτυακή διεύθυνση, επικοινωνήστε με το Διοικητικό Συμβούλιο για να την παραλάβετε.

Ευχόμαστε καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο έργο σας!

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χρήστος Καρακόλης

Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.

 

Γεώργιος Στριλιγκάς

Σύμβουλος Εκπαίδευσης – ΠΕ01


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου