Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Επιστολή προς ΥΠΑΙΘΑ


                                                                                                                                         Αθήνα, 25-7-2024


                               Προς:

                                Κύριο Κυριάκο Πιερρακάκη

                                Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων                                           και Αθλητισμού

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Ο Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος «ΚΑΙΡΟΣ», του οποίου τα μέλη είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος ενεργοί θεολόγοι εκπαιδευτικοί, πληροφορήθηκε με έκπληξη, μέσω δημοσιευμάτων του τύπου, ότι το Υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει την εισαγωγή στην Εκπαίδευση ενός ισότιμου εναλλακτικού μαθήματος, το οποίο θα παρακολουθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες που απαλλάσσονται από το μάθημα των Θρησκευτικών. Ως αιτιολογία προβάλλεται η εφαρμογή των τελευταίων αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας για το μάθημα των Θρησκευτικών. Σύμφωνα με τα προαναφερθέντα δημοσιεύματα, το μάθημα που σχεδιάζεται να εισαχθεί είναι η «Ηθική». 

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Παράταση προεγγραφών για την 7η Πανελλήνια Συνάντηση Θεολόγων

 



Παράταση της διαδικασίας προεγγραφών για την 7η Πανελλήνια Συνάντηση Θεολόγων μέχρι και τις 25/7/2024. 

Ο Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος «ΚΑΙΡΟΣ», όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, προγραμματίζει την7η Πανελλήνια Συνάντηση Θεολόγων, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 8 Σεπτεμβρίου 2024, στον φιλόξενο χώρο της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, στα Μελισσάτικα Βόλου, με κεντρικό θέμα:

Το κείμενο «Υπέρ της του κόσμου ζωής»:

Θεολογικές, κοινωνικές και διδακτικές προτάσεις σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο

Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Εκτακτη Γενική Συνέλευση


Την Πέμπτη
 4 Ιουλίου 2024, πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση, των μελών του Πανελληνίου Θεολογικού Συνδέσμου «ΚΑΙΡΟΣ - για την αναβάθμιση της θρησκευτικής εκπαίδευσης», ύστερα από πρόσκληση του Δ.Σ. Η Συνέλευση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, σε περιβάλλον τηλεδιάσκεψης.

Θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1.    Δρομολόγηση των διαδικασιών για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών του Συνδέσμου μέσω ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως ψηφοφορίας.

2.    Εκλογή εφορευτικής επιτροπής, η οποία θα επιληφθεί των διαδικασιών για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών.

Κατά την έναρξη της Συνέλευσης συγκροτήθηκε τριμελές προεδρείο με: 1) Πρόεδρο τον Χρήστο Καρακόλη, Πρόεδρο του Δ.Σ., 2) Αντιπρόεδρο τον Γρηγόρη Μαυροκωστίδη, Μέλος του «ΚΑΙΡΟΥ», γ) Γραμματέα τον Γεώργιο Στριλιγκά, Γενικό Γραμματέα του Δ.Σ.