Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Ανακοίνωση τύπου για την εκδημία του Βασιλείου Φανάρα

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα Μέλη του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου «ΚΑΙΡΟΣ - για την αναβάθμιση της θρησκευτικής εκπαίδευσης» πληροφορηθήκαμε με οδύνη την αιφνίδια εκδημία του Βασίλη Φανάρα, Επίκουρου Καθηγητή Βιοηθικής του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Ο εκλιπών υπήρξε εκλεκτό μέλος και συνεργάτης του Συνδέσμου μας, με ουσιαστική συνεισφορά στην κοινή προσπάθεια για την αναβάθμιση του μαθήματος των Θρησκευτικών. Η συμβολή του στις θεολογικές σπουδές και στην ακαδημαϊκή έρευνα, με επίκεντρο τα σύγχρονα διλήμματα στον τομέα της Βιοηθικής, είναι αξιόλογη. Η διαδρομή του στη Δευτεροβάθμια και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υπήρξε γόνιμη. Αδιάλειπτη ήταν, επίσης, η διακονία και η παρουσία του στην εκκλησιαστική ζωή.

Η αδόκητη και πρόωρη απώλεια του Βασίλη Φανάρα συγκλόνισε τα μέλη της θεολογικής, της εκπαιδευτικής και της ακαδημαϊκής κοινότητας, των οποίων υπήρξε δραστήριο μέλος.

Συμμετέχουμε στο πένθος των οικείων του, ευχόμενοι να έχουν παρηγοριά και δύναμη από τον Κύριο της ζωής.

Ευχόμαστε στον μακαριστό φίλο, συνάδελφο και συνεργάτη να πορεύεται στη «Χώρα των Ζώντων», μακάριος, με τιμή και μνήμη αιώνια.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χρήστος Καρακόλης

Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.

 

Γεώργιος Στριλιγκάς

Σύμβουλος Εκπ/σης - ΠΕ01

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου