Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Εγγραφές / δηλώσεις συμμετοχής στην 7η Πανελλήνια Συνάντηση Θεολόγων

  


Ο Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος «ΚΑΙΡΟΣ», όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, προγραμματίζει την7η Πανελλήνια Συνάντηση Θεολόγων, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 8 Σεπτεμβρίου 2024, στον φιλόξενο χώρο της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, στα Μελισσάτικα Βόλου, με κεντρικό θέμα:

Το κείμενο «Υπέρ της του κόσμου ζωής»:

Θεολογικές, κοινωνικές και διδακτικές προτάσεις σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο

Η Συνάντηση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου και με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού.

Οι εργασίες της Συνάντησης θα επικεντρωθούν στο περιεχόμενο και την προοπτική του κειμένου του Οικουμενικού Πατριαρχείου «Υπέρ της τουκόσμου ζωής» (https://www.goarch.org/el/social-ethos), στο οποίο επιχειρείται μία σύγχρονη θεολογική προσέγγιση, από τη σκοπιά της Ορθόδοξης Εκκλησίας, κρίσιμων επίκαιρων κοινωνικών ζητημάτων, στις θεματικές ενότητες:

·         ΗΕκκλησία στον δημόσιο χώρο,

·         Η πορεία της ανθρώπινης ζωής,

·         Φτώχεια, πλούτος και αστική δικαιοσύνη,

·         Πόλεμος, ειρήνη και βία,

·         Οικουμενικές σχέσεις και σχέσεις με άλλες θρησκείες,

·         Ορθοδοξία και ανθρώπινα δικαιώματα,

·         Επιστήμη, τεχνολογία και φυσικό περιβάλλον.

Όπως κάθε φορά, το πρόγραμμα των εργασιών θα  περιλαμβάνει μία κεντρική ομιλίαστρογγυλές τράπεζες για τη διερεύνηση του κεντρικού θέματοςκαι εργαστήρια, στα οποία θα παρουσιαστούν διδακτικές προτάσεις επί των θεματικών του κεντρικού θέματος.

Οι εργασίες θα αρχίσουν το απόγευμα της Παρασκευής 6 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, μετά το μεσημέρι. Το πρωί του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, η οποία φέτος είναι εκλογοαπολογιστική. Στο πρόγραμμα της Συνάντησης περιλαμβάνονται, επίσης, εξόρμηση στη Μακρινίτσα του Πηλίου και ξενάγηση στο Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας το Σάββατο το απόγευμα, καθώς και Θεία Λειτουργία την Κυριακή στον Βόλο.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ ΕΓΓΡΑΦΉΣ/ΔΉΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉΣ

Α. Για τα Μέλη του Συνδέσμου που θα δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 15 Ιουλίου το κόστος είναι:  35 €

Στην παραπάνω τιμή περιλαμβάνονται:

1.      Η ετήσια συνδρομή προς τον Σύνδεσμο (10 €) για το έτος 2024.

2.      Το κόστος συμμετοχής στην 7η Πανελλήνια Συνάντηση Θεολόγων, στο οποίο περιλαμβάνονται:

-       Δύο διανυκτερεύσεις, σε δίκλινα δωμάτια δύο ατόμων, στο ξενοδοχείο «Αλέξανδρος» (Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου και Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024).

-       2 γεύματα κατά στη διάρκεια των εργασιών.

-       Καφές στα διαλείμματα.

-       Μετακινήσεις από και προς τον συνεδριακό χώρο, καθώς και εκδρομή στη Μακρινίτσα Πηλίου το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου.

-       Βεβαίωση συμμετοχής στη Συνάντηση και στα εργαστήρια.

Λόγω του ότι οι θέσεις φιλοξενίας στο ξενοδοχείο είναι περιορισμένες θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, με βάση την ημερομηνία ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής εγγραφής.

Για τον αποτελεσματικό προγραμματισμό της φιλοξενίας, πρώιμες εγγραφές θα γίνουν αυστηρά μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Β. Μετά τις 15 Ιουλίου 2024 και μέχρι τις ημέρες της Συνάντησης, το κόστος συμμετοχής γενικά για θεολόγους εκπαιδευτικούςείναι 20 €, ενώ για νέους/ες αδιόριστους/ες θεολόγους, νέους/ες ερευνητές/τριες, φοιτητές/τριεςείναι 10 €. Τα Μέλη του Συνδέσμου οφείλουν να καταβάλλουν, ταυτόχρονα, τη συνδρομή τους για το έτος 2024 (10 €), προκειμένου να συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση και στις αρχαιρεσίες του Συνδέσμου, οι οποίες προγραμματίζεται να γίνουν ηλεκτρονικά τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024.

Με την παραπάνω συνδρομή καλύπτονται:

-       2 γεύματα κατά στη διάρκεια των εργασιών.

-       Καφές στα διαλείμματα.

-       Μετακινήσεις από και προς τον συνεδριακό χώρο, καθώς και στην εκδρομή της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου στη Μακρινίτσα Πηλίου.

-       Βεβαίωση συμμετοχής στη Συνάντηση και στα εργαστήρια.

Με την παραπάνω συνδρομή δεν καλύπτεται η διαμονή, για την οποία οι συμμετέχοντες/σες θα φροντίσουν με δική τους ευθύνη σε κατάλυμα της επιλογής τους.

Γ. Για να δηλώσετε συμμετοχή χρειάζεται:

1.      Να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στην ηλεκτρονική φόρμα:https://bit.ly/45lNEbT

2.       Να καταθέσετε εμπρόθεσματο ποσό συμμετοχής. Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον Σύνδεσμο, μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

3.      Να στείλετε σχετικό μήνυμαστην ηλ. διεύθυνσηkairos.theologoi@gmail.comγράφοντας το όνομα και τον αριθμό καταθετηρίου ή/και επισυνάπτονταςαντίγραφο της απόδειξης κατάθεσης σε ψηφιακή μορφή.

Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για το πλήρες πρόγραμμα της Συνάντησης.

Ευχόμαστε να έχετε ένα ξεκούραστο και ευχάριστο καλοκαίρι!

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χρήστος Καρακόλης

Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.

 

Γεώργιος Στριλιγκάς

Σύμβουλος Εκπαίδευσης - ΠΕ01

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου