Σάββατο 10 Απριλίου 2021

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Με πολλές ευχές για υγεία και ευημερία σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω θέματα:

Α. Κάλεσμα για εγγραφή θεολόγων στον Πανελλήνιο Θεολογικό Σύνδεσμο «Καιρός - για την αναβάθμιση της θρησκευτικής εκπαίδευσης»

Ο Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος «Καιρός» απευθύνει κάλεσμα προς όλες και όλους τους θεολόγους (εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους) να ενισχύσουν τη φωνή του στον αγώνα για την αναβάθμιση της θρησκευτικής εκπαίδευσης στο δημόσιο σχολείο, με την εγγραφή τους ως μέλη του.

Στα 10 χρόνια από την ίδρυσή του, ο Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος «Καιρός» εργάστηκε με θεολογικό και επιστημονικό ήθος, με διάλογο, συνέπεια, μεθοδικότητα και δημοκρατικό πνεύμα. Παρά τις αντιξοότητες και τις ανοίκειες διαβολές που δέχθηκε από διάφορες πλευρές, κατάφερε να συσπειρώσει μεγάλο μέρος των εκπαιδευτικών θεολόγων που υπηρετούν και στις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης. Διαθέτοντας αξιόλογο στελεχιακό και επιστημονικό δυναμικό, έχει να επιδείξει σημαντική συγκομιδή δράσεων και δραστηριοτήτων σε όλο το εύρος των καταστατικών στόχων του και ειδικότερα στην επιστημονική έρευνα, τον θεολογικό και τον εκπαιδευτικό διάλογο, την επιμορφωτική υποστήριξη των εκπαιδευτικών, την ανάδειξη του μαθήματος των Θρησκευτικών, τη διεκδίκηση δίκαιων αιτημάτων των θεολόγων, την οργάνωση εκδηλώσεων και επιστημονικών συνεδρίων, την έκδοση επιστημονικού περιοδικού κ.ά.

Στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε και αναμένοντας κρίσιμες εξελίξεις σε ζητήματα που αφορούν στο μάθημα των Θρησκευτικών, όπως είναι η εκπόνηση νέων Προγραμμάτων Σπουδών και νέων Βιβλίων Μαθητή, καθώς και οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών, είναι επιβεβλημένη η συστράτευση του θεολογικού χώρου για την επίτευξη του κοινού οράματος για ένα σύγχρονο, ανοικτό, παιδαγωγικά θεμελιωμένο και δημιουργικό μάθημα των Θρησκευτικών.

Για την εγγραφή στον «Καιρό» χρειάζεται:

  • Δήλωση προσωπικών στοιχείων στην ηλεκτρονική φόρμα: https://bit.ly/3tbSrIr

  • Καταβολή της ετήσιας εισφοράς και ενημέρωση του Δ.Σ., όπως περιγράφεται παρακάτω.

Τα μέλη του Συνδέσμου διακρίνονται σε τακτικάσυνεργαζόμενα και επίτιμα: α) Τακτικό μέλος μπορεί να γίνει κάτοχος πανεπιστημιακού πτυχίου ή μεταπτυχιακού τίτλου Θεολογίας, εφόσον συμφωνεί με τους σκοπούς του Συνδέσμου. β) Συνεργαζόμενο μέλος μπορεί να γίνει κάθε εκπαιδευτικός, ανεξάρτητα από ειδικότητα και εκπαιδευτική βαθμίδα, εφόσον συμφωνεί με τους σκοπούς του Συνδέσμου.

Β. Πρόσκληση σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Ο Πανελλήνιος Θεολογικός Σύνδεσμος «Καιρός - για την αναβάθμιση της θρησκευτικής εκπαίδευσης» καλεί τα μέλη του σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το Σάββατο 10 Απριλίου 2021, ώρα 18:00. Λόγω του ότι αναμένεται έλλειψη απαρτίας, η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί οριστικά το Σάββατο 17 Απριλίου 2021, ώρα 18:00.

Θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  1. Ενημέρωση για τρέχοντα θέματα (επίκαιρες δράσεις του «Καιρού», μάθημα Θρησκευτικών, διορισμοί θεολόγων, συγκρότηση ομάδων εργασίας κ.ά.).

  2. Οικονομικά θέματα (ενημέρωση, αναπροσαρμογή ετήσιας εισφοράς).

  3. Δρομολόγηση των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέων οργάνων διοίκησης του Συνδέσμου.

Λόγω των υγειονομικών περιορισμών, η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, σε περιβάλλον τηλεδιάσκεψης. Η διαδικτυακή διεύθυνση θα σταλεί με προσωπικό email σε όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του Συνδέσμου, πριν από τη Συνέλευση.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή με δικαίωμα ψήφου είναι η τακτοποίηση της οικονομικής εισφοράς για το έτος 2021, μέχρι την έναρξη των εργασιών. με κατάθεση του ποσού των 10 € στον λογαριασμό της ALPHABANK:

GR4901402140214002310004435

(Δικαιούχοι: ΠΑΝΑΓΑΚΗΣ ΑΝΤ., ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡ., ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡ.)

Αφού γράψετε στην αιτιολογία της κατάθεσης τα στοιχεία σας, χρειάζεταινα στείλετε στον «Καιρό» αντίγραφο της απόδειξης κατάθεσης, με ταχυδρομική αποστολή ή σε ένα από τα email:  ή kairosnet.gr@gmail.com

Δυνατότητα συμμετοχής στη Συνέλευση θα έχουν και νέα μέλη τα οποία δύνανται να εγγραφούν μέχρι και την έναρξη των εργασιών.

Με την προσμονή της συνάντησής μας στη Γενική Συνέλευση, ευχόμαστε σε όλες και όλους αίσια πορεία προς την Ανάσταση!

Με αγωνιστικούς και συναδελφικούς χαιρετισμούς

για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χρήστος Καρακόλης

Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.

 

Γεώργιος Καπετανάκης

Δρ Θεολογίας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου