Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Βίντεο της δεύτερης ημέρας επιστημονικής διημερίδας «Ταυτότητα και ετερότητα στο δημόσιο σχολείο. Το μάθημα των Θρησκευτικών σήμερα»

 




Το δεύτερο βίντεο από τη δημόσια εκδήλωση του Πανελλήνιου Θεολογικού Συνδέσμου «Καιρός», στο πλαίσιο της εορτής των Τριών Ιεραρχών, με θέμα «Ταυτότητα και ετερότητα στο δημόσιο σχολείο-Το μάθημα των Θρησκευτικών σήμερα».



Η εκδήλωση έγινε στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, στις 27 και 28 Ιανουαρίου 2023, και περιλάμβανε σύμφωνα με το πρόγραμμα αρχικά μία κεντρική εισήγηση και κατόπιν τρείς θεματικές τράπεζες λόγου.


Β΄ Θεματική τράπεζα λόγου: «Νομικές, μορφωτικές και πολιτικές διαστάσεις στο μάθημα των Θρησκευτικών»
Μιχάλης Πικραμένος, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Καθηγητής του Τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ.
Κωνσταντίνος Λάβδας, Καθηγητής του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου
Κωνσταντίνος Κορναράκης, Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α.
Αγγελική Ζιάκα, Καθηγήτρια του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Αλέξανδρος Σακελλαρίου, Δρ Κοινωνιολογίας της Θρησκείας, Διδάσκων Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ερευνητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
Σπύρος Ζωνάκης, Δημοσιογράφος του κοινωνικού περιοδικού δρόμου «σχεδία»
Συντονιστής: Χρήστος Καρακόλης, Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α.

Γ΄ Θεματική τράπεζα λόγου «Προοπτικές για ένα σύγχρονο μάθημα των Θρησκευτικών» Ζέττα Μακρή, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων (μαγνητοσκοπημένη παρέμβαση) Νίκος Φίλης, Δημοσιογράφος, Βουλευτής Α΄ Αθήνας, τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πρώην Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Χαρά Κεφαλίδου, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Βουλευτής Δράμας, Υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή (με εισήγηση που διαβάστηκε in absentia) Χρυσόστομος Σταμούλης, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μάριος Κουκουνάρας Λιάγκης, Αν. Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. Γιώργος Στριλιγκάς, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Θεολόγων στο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης
Συντονιστής: Σταύρος Γιαγκάζογλου, Αν. Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου