Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Τελικά, τι ακύρωσε το ΣτΕ και τι ισχύει φέτος στα Θρησκευτικά;

     Όπως ήδη έχει επισημανθεί από διάφορες πλευρές, τώρα και αρκετό καιρό, διάφοροι κύκλοι αγωνίζονται να «πληροφορήσουν» τους θεολόγους εκπαιδευτικούς για το τι ισχύει φέτος στα Θρησκευτικά, το Πρόγραμμα Σπουδών, τους Φακέλους Μαθήματος κλπ. Δεν έλειψαν και οι «οδηγίες» σχετικά με το τι πρέπει να διδαχθεί και οι αναφορές για «ποινικές ευθύνες» των εκπαιδευτικών που δεν θα συμμορφωθούν! 
     Ως θεολόγοι και δάσκαλοι της τάξης, πιστεύουμε ότι η διδασκαλία σε κάθε μάθημα γίνεται πρωτίστως για τη μαθησιακή πρόοδο των μαθητών και όχι για την εξυπηρέτηση τάσεων και απόψεων. Γι’ αυτό, οποιαδήποτε μεταβολή πρέπει να γίνεται συντεταγμένα, χάριν των μαθητών. Θεωρούμε ότι το μάθημά μας όχι μόνο βασίζεται στην ελευθερία αλλά και τη διδάσκει έμπρακτα. 
     Παρ’ όλα αυτά, μήπως οι θεολόγοι παρανομούν διδάσκοντας από τα υφιστάμενα Προγράμματα Σπουδών και τα βιβλία που έχουν διανεμηθεί; Τελικά, τι ακύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας;
     Παραθέτουμε για το ζήτημα αυτό τη νομική άποψη του κ. Διονυσίου Μαρινάκη, τ. Συμβούλου του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως παρουσιάστηκε σε εκδήλωση συναδελφικού σωματείου. Ακούστε τις θέσεις του κ. Μαρινάκη στο παρακάτω βίντεο, ιδιαιτέρως μετά το χρονικό σημείο 27.30:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου